Blog background image

Blog

Slušajte ga dobro: Zašto vam je potreban trener?
25.
Dec

Slušajte ga dobro: Zašto vam je potreban trener?

Teretana je za mnoge mesto zabave i razonode, ali i mesto gde popravljaju zdravlje, držanje, povećavaju svoju snagu, kondiciju izdržljivost. Bilo koji razlog da imate za redovne posete teretani, bitno je da imate jasno isplaniran program vežbanja.

Bez obzira da li ste početnik ili ste redivan posetilac teretane, trener vam je neophodan jer samo licencirana i obučena osoba može da prepozna šta vam je u kom trenutku potrebno i koji je pravi način na koji treba da vežbate.

Vežbanje bez ikakvog plana često može da ima kontraefekat, pa umesto da dobijete mišičnu masu može se desiti da počnete da mršavite ili da umesto mršavljenja počnete još više da dobijate na masi.

Zato će vam trener ukazati na greške i preporučiti vežbe koje su u skladu sa vašim telom, kondicijom i trenutnom snagom. Uostalom, tener je jedini koji može da prati vaš napredak i jedini koji može da vam skrene pažnju na to da je vreme da napravite pauzu.

Trener je od velike važnosti za sve koji vežbaju u tretanama, a pogotovo za početnike koji se tek susreću sa novim načinima vežbanja i programima. Osim toga, trener vas može posavetovati i o adekvatnoj ishrani, kao i o menjanju životnih navika kako bi one postale zdravije.

Trener će raditi na tome da vas edukuje i da vam pruži odgovore na sva vaša pitanja. Pokazaće vam ispravan način za izvođenje vežbi i ukazati na najčešće greške koje pravite, a koje sami ne možete da primetite.

Trener će vas podstaći da nastavite čak i onda kada ste spremni da odustanete. Pred vas će postaviti realne ciljeve i uvek će vam reći šta možete i u kom vremenskom periodu da postignete.

U Ahilej trertanama rade obučeni i licencirani treneri, sa velikim iskustvom i brojem osoba sa kojima su radili, iza sebe. Bez ikakvih premišljanja, slobodno im se obratite za savet, jer su naši treneri uvek tu za vas.

Uostalom, vreme praznika je odlična prilika da sebi poklonite nešto što će vam služiti na duge staze.