Blog background image

Blog

Ceo dan u teretani, ali bez rezultata: Zašto ne dobijam mišičnu masu?
14.
Jan

Ceo dan u teretani, ali bez rezultata: Zašto ne dobijam mišičnu masu?

Toliko provedenog vremena u teretani, čini se uzalud, jer je mišićna masa nepromenjena. Da li je vreme da odustanem od teretane? Zašto ne dobijam mišičnu masu?

Odgovor je - nema odustajanja. Razlozi za nedobijanje mišične mase mogu biti razni, a među prvima je rad bez trenera. Kao za većinu pitanja o teretani, ovde ćemo vam reći da se konsultujete sa svojim trenerom.

Ali, ako vam je potreban odgovor na brzinu - možda je razlog za nedobijanje mišične mase upravo to - previše vremena u teretani. Zapravo, razlozi za nedobijanje mišične mase mogu biti razni, ali neki od najčešćih su sledeći.

Ne jedete dovoljno jer se bojite gojenja, ali ne znate da vaši mišići ne mogu rasti bez viška kalorija. Ovo ne znači da treba da jedete više, već da obroci treba da vam budu kvalitetniji i bogati kalorijama. Vašim mišičima je potrebno više proteina kako bi mogli da se pravilno izgrade.

Previše radite kardio vežbe ili vežbate na prazan stomak. To vam može istrošiti previše neophodnih kalorija koje su vam potrebne za izgradnju mišićne mase, a to se odnosi na sve vežbe koje traju 45 minuta ili više.

Uvek radite iste vežbe, a ako stalno trenirate jednu grupu mišića, druge grupe su zapostavljene. To znači da se neće pravilno razvijati i tu nema primetnog i ravnomernog povećanja mišične mase.

Neredovna ishrana doprinosi slabom povećanju mišićne mase. Kada provodite više od tri sata bez ikakvog obroka, vaš metabolizam se usporava i teško se pokreće. Samim tim, svaki vaš sledeći obrok će biti pretvoren u salo umesto u mišiće.

Do nedostatka povećanja mišićne mase može doći i zbog neredovnog odmaranja. Tokom spavanja se mišićno tkivo oporavlja, zato je neophodno za izgradnju mišića. Previše vežbanja, a malo odmora dovodi do gubitka mišićne mase.

U Ahilej teretanama se za sva ovakva i slična pitanja možete obratiti stručnom osoblju, licenciranim i profesionalnim trenerima koji iza sebe imaju bogato iskustvo u radu sa različitim programima.