Blog background image

Blog

Teretana nije bauk!
17.
May

Teretana nije bauk!

Pored jednog od najčešćih izgovora „Nemam vremena“, često u teretanu ne odlazimo zbog određenih strahova. Uglavnom su to strahovi da se nećemo snaći, kako ćemo izgledati u sportskoj opremi, da će nam se neko podsmevati. Ovi strahovi su normalni i nisu neuobičajeni.

Strah da se nećete snaći i da nećete znati šta da radite je normalan, pogotovo ako prvi put dolazite u teretanu. Savim je u redu da ne znate koje vežbe treba da radite, niti kako se koriste određene sprave. U pomoć vam stižu neki od naših trenera, koji su uvek otvoreni za sva vaša pitanja i nedoumice.

Treba da znate da u teretanu ne dolaze samo profesionalni sportisti, bodi bilderi, već i rekreativci i početnici. Ukoliko imate strah od osude i podsmevanja zato što ste početnik, zapamtite da na trening dolazite zbog sebe i svog tela, a ne zbog drugih. Tako većina vežbača razmišlja i ne obraća pažnju na ostale ljude u teretani, već je posvećena svom treningu i vežbama. Okrenite se sebi i svom napretku, jer trenirate zbog sebe, a ne zbog drugih. Greške su normalne i niko ne očekuje da sve uvek bude urađeno perfektno. Ukoliko se desi neka greška ili nedoumica, naši treneri su tu da vas posavetuju, pomognu vam i motivišu da nastavite dalje.

Strah od povreda je takođe česta i normalna pojava. Tada je možda najbolji izbor angažovanje personalnog trenera. Uz njegovu pomoć ćete naučiti kako pravilno da izvodite vežbe, koriste sprave i osećaćete se sigurnije. Ukoliko budete pažljivo pratili i slušali šta vam trener govori, kako vam pokazuje i šta vas savetuje, strah od povrede je nepotreban .

U slučaju da se ipak odlučite da sami probijete led - na početku, pre samog treninga, bitno je da se dobro zagrejte, a zatim postepeno da počenete sa vežbama. U našoj digitalnoj eri, lako možete doći do sadržaja koji prikazuje pravilno izvođenje vežbi ili primere treninga za početnike.

Na našoj Instagram stranici @ahilej.lifestyle takođe možete da naučite dosta o treningu i ishrani.

Dakle, strahovi su normalna pojava, pogotovo ako nešto radimo po prvi put ili nismo baš najsigurniji u to što radimo. Ne dozvolite da zbog strahova ne počnete i ne uradite nešto dobro za sebe, kao što je trening u teretani. Zahvaljujući stručnjacima koji rade u Ahilej teretanama, pored edukacije, saveta i pomoći, teretana (i trener) će postati i vaš prijatelj, koji će vam pomoći da budete još bolji i zadovoljniji sobom.

Ahilej teretane i njeni treneri su tu da vam pomognu da pobedite sebe. Posetite nas na nekoj od 13 lokacija u Beogradu.